Inaugurare laborator GFR – Departamentul Transporturi, trafic și logistică
24 octombrie 2023 – Inaugurarea laboratorului GrupFeroviarRomân în Departamentul Transporturi, trafic și logistică, Facultatea de Transporturi – Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București!
Acest eveniment reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea capacităților de cercetare și educație în domeniul transporturilor feroviare, consolidând parteneriatul dintre Grup Feroviar Român și Departamentul Transporturi, trafic și logistică, Facultatea de Transporturi – Universitatea Politehnica din Bucuresti
Felicităm Grup Feroviar Român pentru angajamentul său ferm față de educația superioară și cercetare, și suntem recunoscători pentru generozitatea și viziunea lor.
Sperăm că această colaborare va continua să inspire și să conducă la inovații semnificative în industria transporturilor feroviare.
Suntem mândri să facem parte din această comunitate și așteptăm cu nerăbdare fructificarea acestei resurse valoroase în beneficiul tuturor studenților și cercetătorilor noștri.
Felicitări din inimă pentru acest moment remarcabil!
GRAMPET GROUP
Grup Feroviar Român, parte a GRAMPET Group, a devenit companie parteneră în proiectul „Campus Dual Politehnica București”, inițiat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București (UNSTPB) și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Alături de alți parteneri ai proiectului, autorități locale, instituții de învățământ și companii, GFR sprijină crearea unui campus profesional integrat dedicat tinerilor dornici să urmeze un parcurs educațional cât mai relevant pentru piața muncii, aflată în continuă schimbare. În baza parteneriatului, GFR și UNSTPB au inaugurat, marți, Laboratorul GFR în cadrul Facultății de Transporturi, în urma unei investiții destinate facilitării accesului studenților la programe de studiu și soluții software performante necesare aprofundării cunoștințelor legate de industria feroviară din România.
“Parteneriatul cu UNSTPB și Laboratorul GFR sunt cele mai noi inițiative ale GRAMPET Group care demonstrează angajamentul nostru față de viitorul industriei feroviare și, mai important, față de tinerii care își doresc o carieră în transporturi. Suntem hotărâți să stimulăm interesul pentru acest domeniu provocator, iar noul laborator GFR va oferi studenților acces la cunoștințele și instrumentele necesare pentru a reuși pe piața muncii. În același timp, știm că proiectul „Campus Dual Politehnica București” va avea un impact real pozitiv în mediul academic, dar și pentru industria feroviară din țara noastră, și suntem onorați să facem parte din acest program care permite operatorilor calificați să intervină ca formatori în programe de studiu adaptate tendințelor și nevoilor de pe piața muncii”, a declarat Gruia Stoica, președinte GRAMPET Group.
Conferința Națională INTERACTIUNI DINTRE TRANSPORTURI SI DEZVOLTAREA REGIONALA –24 iunie 2016, Bucuresti
Comitetul de organizare are deosebita plăcere de a vă invita să participați pe 24 iunie 2016 la cea de-a treia conferință “Interacțiuni dintre transporturi și dezvoltarea regională” – TRANSLU’16. Manifestarea urmează conferinței naționale ”Interacțiunea dintre transporturi și dezvoltarea regională” – TRANSLU’10 și conferinței internaționale ”Transport and Land Use” – TRANSLU’08, organizate în București. În cadrul conferinței ne propunem ca reunind ingineri de diverse specializări, arhitecți, urbaniști, geografi, sociologi, economiști, matematicieni să aducem un plus de cunoaștere în înțelegerea interdependențelor dintre dezvoltarea regională și transporturi, să identificăm direcții de acțiune în atingerea dezideratelor dezvoltării durabile. Variantele finale ale lucrărilor, revizuite conform eventualelor sugestii primite după prezentare, vor fi trimise până pe 15 iulie 2015. Lucrările vor fi publicate într-un număr special dinBuletinul Asociației Generale a Inginerilor din România
Conferința Națională EFICACITATE ȘI EFICIENȚĂ ÎN TRANSPORTURI–4 noiembrie 2016, București
Comitetul de organizare are deosebita plăcere de a vă invita să participați pe 4 noiembrie 2016 la conferința națională EFICACITATE ȘI EFICIENȚĂ ÎN TRANSPORTURI. Eficacitatea și eficiența se detașează dintre indicatorii sintetici relevanți ai performanțelor unui sistem complex. În cazul sistemelor de transport, prin conexiunile cu mediul natural și antropic, prin nivelurile de raportare(expediție, companie, mod de transport, ansamblul modurilor și tehnologiilor) prin aspectele sociale, economice și ambientale pe care trebuie să le releve, eficacitatea și eficiența prezintă specificități pentru a căror evidențiere se impun competențe pluridisciplinare. Raportările la eficacitate, eficiență tehnică, financiară și economică constituie argumentele hotărâtoare pentru prioritățile de alocare pe diferite orizonturi de timp a resurselor financiare limitate.
Comunicările și discuțiile pentru care conferința va oferi cadrul, sperăm să aducă un plus de cunoaștere necesare clarificării și în final, opinii convergente ale inginerilor, economiștilor, sociologilor, geografilor, statisticienilor, biologilor, dezvoltatorilor prin care să obținem receptivitatea decidenților politici pentru creșterea eficacității și eficienței proiectelor investiționale de modernizare și dezvoltare a sistemului de transport.